'Gezicht op Delft' (1660-1661) Johannes Vermeer, Stichting Dampromotie is opgericht in Delft


Westland

Op 27 en 29 december wordt gespeeld in Delft. Op 28 december in Wateringen, onderdeel van gemeente Westland.

Westland, de Glazen Stad


Westland staat ook wel bekend als de Glazen Stad vanwege de vele kassen. Het gebied leent zich bij uitstek voor de glastuinbouw. Met ruim 100.000 inwoners heeft gemeente Westland ongeveer evenveel inwoners als Delft, maar het heeft een heel ander karakter. Gemeente Westland is een samenvoeging van de gemeenten De Lier, ’s-Gravezande, Monster, Naaldwijk en Wateringen.

Hierboven een boot van het jaarlijkse Varend Corso, een kleurrijk spektakel dat ook door Delft vaart. Het Westland timmert aan de weg waar het gaat om het duurzaam en innovatief bedrijven van de glastuinbouw. Het produceren van gezond voedsel is een belangrijk thema.

Het Westland telt opvallend veel zangkoren, orkesten en toneelverenigingen. Ook wordt er veel aan sport gedaan. Kiki Bertens, Nederlands sterkste tennisster, komt uit Wateringen. Het badmintonteam van VELO uit Wateringen werd in 2017 voor de twaalfde keer landskampioen.

Damclub VELO bracht vele talenten voort. Een van hen, Martijn van IJzendoorn uit Wateringen brak door naar de wereldtop en neemt deel aan het Toptoernooi in december a.s.