'Gezicht op Delft' (1660-1661) Johannes Vermeer, Stichting Dampromotie is opgericht in Delft


Delft

Op 27 en 29 december wordt gespeeld in Delft. Op 28 december in Wateringen, onderdeel van gemeente Westland.

Historisch Delft

Delft staat bekend om zijn plek in de Nederlandse geschiedenis. De stad telt vele monumenten, zoals De Prinsenhof waar in 1584 Willem van Oranje werd vermoord.

 

Stadhuis Delft


Het Stadhuis dateert van 1200, werd in 1618 grotendeels door brand verwoest en in de jaren daarna weer opgebouwd door de beroemde architect Hendrick de Keyser. De stad staat verder o.a. bekend om de Technische Universiteit, Delfts Blauw, de grachten en de vele pleinen met terrassen. De stad trekt veel toeristen.
2019 Is een themajaar ‘De Gouden Eeuw’ met bijzondere aandacht voor de schilder Pieter de Hooch. De Hooch is minder bekend dan zijn tijdgenoot Johannes Vermeer, maar hun werk is sterk verwant.

De plaatselijke damclub DOS bestaat dit jaar 100 jaar. In de jaren tachtig en negentig maakt de club een snelle transformatie door van traditionele mannenclub naar een levendige, diverse club. Jeugd, relatief veel vrouwelijke leden, vele toernooien. Op dit moment heeft de club, zoals vele damclubs, moeite met het aantrekken van nieuwe leden.