'Gezicht op Delft' (1660-1661) Johannes Vermeer, Stichting Dampromotie is opgericht in Delft


Diner / Ludieke match


Op vrijdag 27 december is er ’s avonds een ludiek evenement in het DUWO Denksportcentrum in Delft. De bedoeling is om een aantal niet-dammende Delftenaren en Westlanders op een leuke manier in contact te brengen met de damsport.

De match is van 20.00 – 21.00 uur.
De match wordt voorafgegaan door een diner van 18.45 – 19.45 uur. 

Tijdens het diner zullen de belangrijkste spelregels nog even gedemonstreerd worden. We kunnen alvast melden dat zowel de sportwethouder van Delft als de sportwethouder van Westland aan diner en match zullen deelnemen.

 

Karin Schrederhof 

Wethouder Sport Delft

 

Pieter Varekamp 

Wethouder Sport Westland


Voor de match worden twee teams gevormd. Beide teams bestaan uit een mix van grootmeesters, sterke dammers, modale dammers, niet-dammers. De teams worden aangevoerd door de twee tienvoudige wereldkampioenen:

 

Team Tsjizjov Team Georgiev

 

Het ludieke karakter zit in het spelen met voorgift. Ter plekke wordt bekeken wat het krachtsverschil is. Een grootmeester die een absolute beginner treft zal vijf schijven moeten voorgeven.

De match bestaat uit twee ronden die elk ongeveer 25 minuten in beslag nemen met een pauze van tien minuten. Een ieder krijgt de tweede ronde een andere tegenstander. 

Ook rouleren is mogelijk. Komt men met partner / invité, dan kan de een bijvoorbeeld de eerste ronde spelen en de ander de tweede ronde.

Diagrammen Diner / Ludieke match